Jadłospis

2025-05-05 - 16-05-2025

2025-05-05 - poniedziałek

I Śniadanie: Płatki kukurydziane  na mleku (mleko), pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko), dżem truskawkowy, pasta z tuńczyka z ryżem(ryby), ogórkiem kiszonym i koperkiem, herbata rumiankowa z miodem,

II Śniadanie: Owoc………………………

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten), bitki schabowe  duszone w sosie własnym, ziemniaki puree z zieloną pietruszką, surówka z buraków czerwonych, kompot truskawkowy,

Podwieczorek: Jogurt brzoskwiniowy- mleko ( wyrób własny),

Alergeny: mleko, gluten, ryby, seler

2025-05-06 – wtorek

I Śniadanie: Kanapki wiosenne -gluten, mleko, jaja, (sałata, pomidor, jajko, szczypior), kakao (mleko),

II Śniadanie: Owoc……………………..

Obiad: Zupa krupnik tradycyjny (seler), Gofry z dżemem , cukrem pudrem  (mleko, gluten, jaja),  marchewka do chrupania, herbata miętowa

Podwieczorek: Bułka paryska z gotowanym schabem (mleko, gluten),  kalarepa słupki

Alergeny: gluten, jajka, mleko, seler

2025-05-07 – środa

I Śniadanie: Rogal pszenny z masłem (mleko, gluten), ryż na mleku (mleko), pasta mięsna z ogórkiem świeżym i koperkiem ( wyrób własny), rzodkiewka, sałata,  herbata malinowa z miodem

II Śniadanie: Owoc………………………….

Obiad: Zupa krem  z brokułów z grzankami, zabielana (seler, gluten, mleko),   udka duszone,  z zieloną pietruszką, sałata z  jogurtem (mleko), kompot jabłkowy,

Podwieczorek: Mus jabłkowy, ciastko sante

Alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja

2025-05-08 - czwartek

I Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem (jaja, mleko), bułka paryska z masłem (mleko, gluten),   herbata rumiankowa  z miodem, kawa mleczna, marchewka i kalarepa  do pochrupania,

II Śniadanie: Owoc………………………….

Obiad: Zupa klopsikowa z warzywami, zabielana(seler, mleko),  makaron pene  w sosie szpinakowo- śmietanowym (gluten, mleko), kompot wieloowocowy, marchewka do chrupania,

Podwieczorek: kanapka z polędwicą i ogórkiem świeżym, Ciecierzyca pieczona ( wyrób własny)

Alergeny: gluten, jajka, mleko, seler

2025-05-09 - piątek

I Śniadanie: Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten),  twarożek ze szczypiorkiem (mleko), szynka kulka(wyrób własny), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jaja), dżem morelowy, sałata, pomidor, szczypior, kawa mleczna (mleko), 

II Śniadanie: Owoc……………………..

Obiad: Zupa krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem i serkiem kozim (mleko, seler), porcja ryby (ryby), Ziemniaki z zieloną pietruszką, surówka z młodej kapusty z koperkiem,  herbata malinowa,

Podwieczorek: Porcja mleka (mleko),  babeczki marchewkowe (gluten, jaja) (wyrób własny)

Alergeny: mleko, jaja, seler, ryby, gluten

2025-05-12 - poniedziałek

I Śniadanie: Płatki jaglane na mleku , rodzynki, (mleko, gluten),  pasta warzywna ( wyrób własny) (seler), dżem truskawkowy, polędwiczka duszona ( wyrób własny), herbata malinowa z miodem,

II Śniadanie: Owoc…………………..

Obiad: Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą (seler), racuchy z cukrem pudrem (mleko, jaja, gluten), marchewka do chrupania, herbata miętowa,

Podwieczorek: Bułka z serem żółtym, ogórkiem kiszonym  i szczypiorkiem (mleko, gluten)

Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler

2025-05-13 – wtorek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten),  pasta z awokado z jajkiem (jaja),  ser żółty (mleko), ogórek  świeży, rzodkiewka, sałata, kakao (mleko),

II Śniadanie: Owoc………………………….

Obiad: Rosół z makaronem (gluten seler), kotlety mielone drobiowo- wieprzowe (jaja, gluten), ziemniaki   z koperkiem (mleko), marchewka z groszkiem, kompot śliwkowy,

Podwieczorek: Kefir truskawkowy, flipsy kukurydziane, cukinia do pochrupania

Alergeny: mleko, seler, gluten jaja,

2025-05-14 - środa

I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem  muszelki (mleko, gluten), pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), polędwiczka duszona z ziołami (wyrób własny), dżem, ser żółty (mleko), pomidor, sałata, woda z cytrynowa z miodem ( wyrób własny),

II Śniadanie: Owoc………………………

Obiad: Zupa barszcz czerwony (seler), pierogi ruskie  z cebulką i masełkiem (wyrób własny) (gluten, jaja, mleko),marchewka do pochrupania, kompot wielosmakowy,

Podwieczorek: Kefir bananowy z siemieniem lnianym (mleko),

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja

2025-05-15 – czwartek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten),  pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorkami, schab duszony (wyrób własny), ogórek świeży, rzodkiewka, sałata, kawa mleczna (mleko),

II Śniadanie: Owoc…………………….

Obiad: Zupa kapuśniak z młodej kapusty z kaszą kuskus (seler), pierś z kurczaka parowana, ryż jaśminowy, sos brokułowy zabielany (mleko), surówka wiosenna z jogurtem (mleko), herbata rumiankowa z miodem,

Podwieczorek: Kisiel malinowy, paluchy kukurydziane,

Alergeny:  mleko, seler, gluten

 

2025-05-16 - piątek

I Śniadanie: Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), kabanos drobiowy bez dodatku”E”,  jajko ze szczypiorkiem (jaja), pasta twarogowa z rzodkiewką (mleko), ser żółty,  ogórek kiszony, awokado, pomidorki koktajlowe, sałata,  kakao (mleko),

II Śniadanie: Owoc……………………..

Obiad: Zupa fasolowa na wędzonce (seler), pizza z szynką i warzywami (gluten, jaja), marchewka do pogryzienia, herbata malinowa,

Podwieczorek: Smoothie wiśniowe (mleko), warzywa na talerzu (cukinia, kalarepa, pomidorki koktajlowe)

Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler,

 

 

 

  1. DO DYSPOZYCJI DZIECI JEST DOSTĘPNA WODA BEZ OGRANICZEŃ
  2. DO PRZYGOTOWANIA POTRAW UŻYWA SIĘ PRZYPRAW FIRMY PRYMAT, PRZYPRAWY MOGĄ ZAWIERAĆ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE I SEZAM
  3. INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKICH ZMIAN W JADŁOSPISIE

 

 

 

pliki do pobrania