2024-04-22- poniedziałek

I śniadanie: Owsianka na mleku z suszoną morelą (mleko, gluten), pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko), paprykarz warzywny- wyrób własny (seler),dżem, herbata rumiankowa z miodem,

II Śniadanie: owoc………………………………….

Obiad: Zupa kapuśniak z młodej kapusty(seler) z zieleniną, Polędwiczki duszone z warzywach w sosie własnym, kasza bulgur, Sałata w sosie jogurtowym, kompot wielosmakowy,

Podwieczorek: Mus jabłkowy, flipsy ( mleko, gluten)

Alergeny: (seler, mleko, gluten)

2024-04-23 – wtorek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, (gluten ,mleko), twarożek ze szczypiorkiem (mleko), wędlina sucha, sałata,  awokado, kakao(mleko),

II Śniadanie: owoc……………….

Obiad:  Zupa ogórkowa z mięsem mielonym, zabielana (seler, mleko), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem z polewką jogurtową (mleko), herbata miętowa, marchewka do pochrupania,

Podwieczorek: Bułka z wędliną i rzodkiewką i sałatą roszponką(gluten, mleko)

Alergeny: seler, mleko, gluten

 

 

2024-04-24- środa

I Śniadanie: Zupa mleczna zacierki (mleko, gluten), pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko),  ser żółty (mleko), dżem truskawkowy, polędwiczka duszona ( wyrób własny), herbata rumiankowa z miodem, rzodkiewka, papryka, sałata

II Śniadanie: owoc……………………………………….

Obiad: Zupa krem brokułowa z grzankami i prażonym słonecznikiem  (seler, gluten), Gulasz z indyka w sosie paprykowym, ziemniaki z koperkiem(gluten), buraczki na ciepło (mleko), sok 100% owoców,

Podwieczorek: Kasza manna z musem ananasowym

Alergeny: mleko, gluten, seler,

 

2024-04-25-czwartek

I Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (mleko, gluten), Pasta z tuńczyka z ryżem i koperkiem (ryby), serek kozi, sałata, rzodkiewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, kawa mleczna (mleko)

II Śniadanie: owoc……………………..

Obiad: Zupa krupnik  (mix kasz)(seler), spaghetti bolognese z warzywami i makaronem świderki (seler, gluten), ogórek kiszony, kompot wielosmakowy,

Podwieczorek: Aktimel naturalny

Alergeny: mleko, gluten, seler,

 

 

2024-04-26 – piątek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), pasta mięsna z dodatkiem suszonych pomidorków, ser żółty (mleko), jajko ze szczypiorkiem, sałata, pomidor, szczypior, kawa mleczna (mleko)

II Śniadanie:  Zupa ziemniaczana z piersią kurczaka, kabanosem i zieleniną (seler), porcja ryby (wyrób własny) (ryba), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty młodej i marchwi z dodatkiem oliwy, herbata miętowa z miodem,

Podwieczorek: Porcja mleka, ciastko z bakaliami(wyrób własny) (mleko, gluten, jajka)

Alergeny: mleko, gluten, jajka, seler

2024-04-29- poniedziałek

I śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko),  kanapki wiosenne (jajko, pomidor szczypiorkiem, sałata,) kawa mleczna (mleko),

II Śniadanie: ……………………………

Obiad: Zupa żurek zabielany (seler, mleko), naleśniki z serem białym i dżemem (mleko, gluten, jaja), herbata malinowa, marchew

Podwieczorek: Bułka z łososiem , ogórkiem świeżym i koperkiem

Alergeny: mleko, gluten, jajka, ryby

 

 

2024-04-30 wtorek

I śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku,  rodzynki, żurawina (mleko, gluten), pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko), dżem, ser żółty (mleko), rzodkiewka, sałata, herbata owocowa z miodem,

II Śniadanie:……………………………….

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana. Kotlet mielony- smażony (jaja, gluten), ziemniaki z zieloną pietruszką, ogórek kiszony, herbata rumiankowa

Podwieczorek: Kefir truskawkowy- wyrób własny (mleko), chrupki kukurydziane

Alergeny: seler, mleko, gluten, jajka

 

 

2022-05-02 – czwartek

I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), wędlina sucha, ser żółty (mleko),  dżem, ogórek świeży, rzodkiewka, sałata, kawa mleczna ( mleko)

II śniadanie: owoc………………………

Obiad: Zupa ryżowa z koperkiem,(seler, gluten,), ziemniaki z pieca, jajko gotowane na miękko (jajka), surówka marchewka z jabłkiem i oliwą, herbata malinowa z miodem,

Podwieczorek: Kanapki z masłem i dżemem truskawkowym. Warzywa na talerzu- marchew, cukinia, kalarepa, papryka kolorowa,

Alergeny: mleko, gluten, jajka

DO DYSPOZYCJI DZIECI JEST DOSTĘPNA WODA BEZ OGRANICZEŃ

 DO PRZYGOTOWANIA POTRAW UŻYWA SIĘ PRZYPRAW FIRMY „PRYMAT”, PRZYPRAWY MOGĄ ZAWIERAĆ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ), SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZESZKI ZIEMNE I SEZAM

 INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKICH ZMIAN W JADŁOSPISIE