JADŁOSPIS
2025-03-24 – 2025-04-04
2025-03-24 poniedziałek
I Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten, mleko), pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko), pasta z fasoli z koperkiem, dżem, papryka kolorowa, sałata, herbata rumiankowa z miodem
II Śniadanie: Owoc…………………..
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler), ( mleko) bitki schabowe duszone w sosie własnym, kasza gryczana (gluten) z zieloną pietruszką, warzywa parowane, kompot truskawkowy,
Podwieczorek: twarożek wiejski (mleko) z brzoskwiniami (wyrób własny), marchew do pochrupania
Alergeny: mleko, gluten, seler
2025-03-25 – wtorek
I Śniadanie: Kanapki (gluten, mleko) wiosenne (jaja)(sałata, pomidor, jajko, szczypior), kakao (mleko)
II Śniadanie: Owoc…………………….
Obiad: Zupa ogórkowa z mięsem mielonym, (gluten, seler), makaron pene (gluten) w sosie szpinakowo- śmietanowym (mleko), kompot wieloowocowy, kalarepa do chrupania,
Podwieczorek: Ciasto buraczane (wyrób własny) (mleko, gluten, jaja), napój aktimel naturalny
Alergeny: gluten, jajka, mleko, seler
2025-03-26 – środa
I Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (mleko), pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), dżem, pasta mięsna z ogórkiem świeżym i koperkiem ( wyrób własny), rzodkiewka, sałata, ogórek świeży, herbata malinowa z miodem,
II Śniadanie: Owoc…………………………..
Obiad: Rosół z makaronem nitki (seler), udka duszone z papryką, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), sałata w sosie jogurtowym (mleko),
Podwieczorek: kisiel pitny, chrupki kukurydziane,
Alergeny: jaja, mleko, gluten, seler
2025-03-27 – czwartek
I Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem (jaja), bułka paryska serkiem almette (mleko, gluten), papryka kolorowa, rzodkiewka, kawa mleczna
II Śniadanie: Owoc………………..
Obiad: Zupa krupnik tradycyjny (seler), pampuchy z polewką jogurtowo-truskawkową (gluten, jaja, mleko), marchewka do chrupania, herbata rumiankowa,
Podwieczorek: bułka razowa z gotowanym schabem i ogórkiem kiszonym (wyrób własny)
Alergeny: mleko, gluten, jaja, ryba, seler
2025-03-28-piątek
I Śniadanie: Stół szwedzki: Rogal z masłem (mleko, gluten), twarożek z rzodkiewką (mleko), pasztet drobiowo-(wyrób własny), jajko ze szczypiorkiem, dżem owocowy, papryka kolorowa, sałata, pomidor, ogórek kiszony, kawa mleczna (mleko),
II Śniadanie: Owoc……………………………
Obiad: Zupa krem z kalafiora z płatkami migdałowymi i mleczkiem kokosowym (seler) porcja ryby (ryba), ziemniaki z zieloną pietruszką, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami w sosie jogurtowo-musztardowym, herbata malinowa,
Podwieczorek: Ciasteczko korzenne, budyń czekoladowy, (mleko, jaja, gluten) (wyrób własny)
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
2025-03-31- poniedziałek
I Śniadanie: Zupa mleczna zacierki (mleko, gluten), morela suszona, pasta warzywna z suszonym pomidorem, ser żółty (mleko) (seler), dżem truskawkowy, herbata rumiankowa z miodem, cukinia do pochrupania
II Śniadanie: Owoc…………………………
Obiad: Zupa kapuśniak z młodej kapusty z kaszą kus kus (seler), kotlet mielony -parowany (jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, marchewka z jabłkiem, sok 100% owoców,
Podwieczorek: Chałka z masłem (mleko, gluten), porcja mleka (mleko)
Alergeny: mleko, gluten, seler
2025-04-01 - wtorek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), pasta buraczana z twarożkiem, schab gotowany (wyrób własny), ogórek świeży, sałata, rzodkiewka, kakao (mleko),
II Śniadanie: Owoc…………………………………….
Obiad: Zupa gołąbkowa z ryżem, (seler) kluski leniwe z masłem i cukrem trzcinowym (mleko) (wyrób własny), warzywniak na talerzu, kompot wielosmakowy,
Podwieczorek: Pół bułki z sałatą, wędliną i serem,
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja
2025-04-02- środa
I Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem muszelki (mleko, gluten), pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), domowa szynka z szynkowaru (wyrób własny), awokado, pomidor, sałata, woda z cytrynowa z miodem i imbirem, (wyrób własny),
II Śniadanie: Owoc……………………………
Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami, pierś z kurczaka parowana, ziemniaki z wody, sos porowy, zabielany (mleko, gluten), surówka z ogórka, marchewki i cebulki z dodatkiem oliwy, sok jabłkowo-gruszkowy,
Podwieczorek: drożdżówka ślimak z serem (wyrób własny),
Alergeny: mleko, gluten, seler
2025-04-03 czwartek
I Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), humus z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów (ryby), ser żółty (mleko), rzodkiewka, sałata, kawa mleczna (mleko),
II Śniadanie: Owoc……………………………..
Obiad: Zupa gulaszowa z fasolą (seler), ryż zapiekany z jabłkiem i polewą jogurtową (mleko), marchewka do chrupania, herbata miętowa,
Podwieczorek: Bułka pszenna i razowa z masłem i kabanosem,
(wyrób własny) (mleko, gluten)
Alergeny: mleko, gluten, ryba, seler
2025-04-04 - piątek
I Śniadanie: Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem (mleko, gluten), polędwiczka duszona, ser żółty, pasta z awokado (jaja), serek kiri (mleko), jajko ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, dżem sałata, ogórek świeży, kakao (mleko),
II Śniadanie: Owoc………………………..
Obiad: Zupa żurek z jajkiem, zabielany(seler, mleko, gluten), pizza z kurczakiem, warzywami i serem mascarpone (gluten, jajka), marchewka do pogryzienia, herbata malinowa,
Podwieczorek: Smoothie wiśniowe (mleko)
Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler